About

Jan Copier, geboren 1950, getrouwd, 2 kinderen, 4 kleinkinderen en beroep ICT Adviseur. Vanaf mijn 14e jaar bezig met fotografie met camera's van Kodak, Olympus, Agfa, Voigtlander, Practica, Canon, Pentax en op dit moment Nikon. Naast fotografie en mijn interesse voor wetenschap en techniek zijn er nog een paar hobbies waar ik druk mee ben n.l. aquarium houden, hengelsport en natuur. Sportief aangelegd....?, nou ja, wel van alles gedaan variƫrend van voetballen, volleyballen, zwemmen, badminton en als laatste en langstdurende periode de wegatletiek beoefend trainer geweest bij de plaatselijke atletiek vereniging.


Maar om even bij de Fotografie te blijven, voor mij heeft de Fotografie echt een vlucht genomen op het moment toen film/dia's voor consumenten betaalbaar gedigitaliseerd kon worden (films scannen) en deze op de computer bewerkt konden worden. Voor die tijd moest ik gewoon wachten op de resultaten van de fotowinkel en kon ik af en toe in de DOKA van familielid William terecht en juist van hem heb ik in die periode veel over de fotografie en het afdrukken van foto's geleerd, waarvoor mijn dank. De volledige overstap naar het digitale tijdperk in de fotografie heeft dank zij mijn aanwezige beroepsmatige kennis over ICT voor weinig problemen gezorgd. Vertoon ik nu echt een voorkeur bij het kiezen van mijn fotografische onderwerpen?....nou nee niet echt, ik vind veel onderwerpen leuk als ze ik ze tenminste maar het fotograferen waard vind. Natuur heeft wel een aangeboren voorkeur maar is voor mijn gevoel nu juist een van de moeilijkste onderwerpen, of valt dat misschien toch nog mee als ik daar maar genoeg tijd in steek, natuurlijk dat blijft lastig als je meer hobbies dan vrije tijd hebt.


In ieder geval ga ik me in de nabije toekomst meer bezig houden op de Macro fotografie, wellicht dat daar een aantal foto's uitkomen die ik op mijn website kan plaatsen. Ook speciale foto technieken met behulp van de flitser spreken tot mijn verbeelding en kan veelal binnenshuis worden uitgevoerd, leuke klusjes voor de winteravonden zou ik zeggen.

Jan Copier